Zebra pani Edyty
Składniki:
2,5 szkl. mąki
5 jaj
1,5szkl. cukru
1 szkl. wody mineralnej
0,5 szkl. oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki mąki
2 łyżki kakaa
cukier waniliowy
Sposób wykonania:
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i ubijamy do połączenia się cukru z białkiem. Cały czas ubijając na zmniejszonych obrotach dodać żółtka olej i wodę mineralną. Dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia delikatnie mieszając łopatką do ciasta. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy mąkę, a do drugiej kakao. Wylewając na tortownice zaczynamy od białego ciasta, następnie kakaowe i tak w kółko do skończenia się ciast. Pieczemy w temp. 180ºC ok. 60 min. sprawdzając wykałaczką czy ciasto już się upiekło. Życzymy Smacznego - Sebik i AsiaCiasto nie jest drogie i dość szybko się je wykonuje, ponadto jest przepyszne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz